Om sidan

Jesaja 58:7 säger att vi ska ”dela vårt bröd med den hungrige”. Detta förutsätter att effektiv hungerbekämpning inte bara innebär produktion av mer mat utan att den mat som finns fördelas. Idag, när 20 % av jordens befolkning konsumerar 80 % av jordens resurser är det verkligen dags att vi gör som Gud vill och delar resurserna rättvist så att ”det blir lika för alla” (2 Kor (8:14-15) och hungern utrotas.

De utvecklingsproblem som skördar flest dödsoffer är nämligen att folk har för lite att äta. Cirka en miljard människor lägger sig hungriga varje kväll och många andra problem i utvecklingsländerna kan spåras tillbaka till brist på mat. Tack och lov är det ingen brist på organisationer och kampanjer som kämpar för att detta ska åtgärdas. Den här sidan vill hjälpa och stödja dem på alla sätt. Den är inte bunden till en viss organisation utan är tänkt som en knytpunkt och inspirationskälla på nätet för att förena kristna i kampen att ge mat åt dem som hungrar.

Vi som i nuläget skriver här heter Micael, Emelie och Andreas. Om du också vill skriva på bloggen är det bara att säga till i en kommentar nedan. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få.

Vår vision

Vi vill följa Bibelns bud om att älska våra medmänniskor och mätta de hungriga, och därför vill vi engagera oss för att utbreda Guds Rike genom hungerbekämpning i den Helige Andes kraft. Genom att sprida information och opinion vill vi bidra till större och effektivare hungerbekämpning så att varja människa ska kunna äta sig mätt. Vi vill vara en röst för de fattiga på nätet och vi anser det vara omoraliskt att inte hjälpa de nödlidande om man har resurser till det. Vi uppmanar till följande:

  • Att alla i Västvärlden ska ha en enkel livsstil där vår konsumtion inte förvärrar fattigas situation och där vi spenderar mer på bistånd än på underhållning, utseende och lyx. Läs mer här.
  • Att alla företag ska ha noggrant kontrollerade etiska och hållbara arbetsvillkor, att de investerar hos de fattiga för de fattiga samt att de ger mer av sina vinster i bistånd. Läs mer här.
  • Att alla OECD-ländernas regeringar avskriver oetiska skulder och upprättar rättvisa handelsvillkor som inte förvärrar fattigdomen, att deras bistånd inte ska urholkas utan uppnå FN:s biståndsrekommendation (alternativt högre nationella mål) samt att hungerbekämpning prioriteras mer i biståndpolitiken genom att jordbruksutveckling och humanitärt bistånd får mycket mer stöd. Läs mer här.

Denna vision är grunden för det vi skriver. Alla övriga åsikter är författarens egna.

Vill du hjälpa oss utrota hungern? Gå in här och se vad du kan göra!

Annonser

One Trackback to “Om sidan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: