Skriv under för att textilarbetare ska kunna leva på sina löner!

av Micael Grenholm
Foto: Will Baxter

Foto: Will Baxter

Fair Trade Center skriver:

I många länder där kläder för den svenska marknaden produceras är minimilönen svår att leva på, den täcker sällan de grundläggande behoven för en arbetare. En levnadslön är däremot en lön som täcker de grundläggande behov en familj har som mat, rent vatten, husrum, kläder, utbildning för barn, grundläggande sjukvård och även lite extra att spara eller för att täcka upp oförutsedda utgifter.

Rapporten ”Har modet modet att höja lönerna?” visade att nio modeföretag på den svenska marknaden bidrar till en grov underbetalning genom att endast ha krav om minimilön. Fair Trade Center och Rena Kläder driver i kampanjen ”Högt pris för billiga kläder” ett upprop som riktar sig till klädföretag på den svenska marknaden. Var en medveten konsument! Genom att skriva under detta upprop använder du din konsumentmakt och kan påverka klädföretag att agera. Visa att du bryr dig om textilarbetarnas löner! Skriv på här!

PS: Kolla även in Sömmerskebloggen, en blogg där Anju, 34 år, som arbetar i utkanten av Dehli i Indien, skriver om sitt liv som textilarbetare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: