Vilka partier vill profilera sig som fattigdomsbekämpande?

av Micael Grenholm

Förra valet kännetecknades av väldigt Sverigecentrerade frågor – jobb, svensk ekonomi, skola mm. De rödgröna drev frågan om problemen med svensk vapenexport litegrann, men det hamnade i bakgrunden. Samtidigt dör 16 000 barn av hunger varje dag. Hur länge ska detta vara en mycket mindre prioriterad fråga än rika svenskars vardag? Nu när flera partier antagligen tänker om sin politik på det ena eller andra sättet för att överleva vill jag uppmana dem: gör fattigdomsbekäpning till en hjärtefråga!

SvD: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. DN: 1, 2, 3, 4, 5. Dagen: 1, 2.

Annonser

One Comment to “Vilka partier vill profilera sig som fattigdomsbekämpande?”

  1. Lösningen på hunger och törst är tydligen alldeles för enkel tydligen, vatten som man endast behöver ta bort saltet från och sedan lyfta fram exempel som tex Malawi (inte som världsbanken och EU, kritisera).
    Jag fattar inte varför annars (om det är för enkelt) ? Är det för att någon är rädd att om de blir mätta och otörstiga skulle kunna orka mera starta krig? Jag tror att de ids/vill inte spränga sig själva om de har mat varje dag till sig och sina närma.

    Så mera vatten är lösningen , enkel men sant.

    Vill reklama lite för Vi-skogen som förutom har träd plantering för 20 kr /träd nu har även solcells lampor till fattiga som nu kan läsa även på kvällar och slipper gå upp emot 4 timmar för att en gång i veckan, ladda mobil-telefonen.

    De finns ny teknik så använd den till allt från trafiksäkerhet till att lada batterier och avdunsta havsvatten så att det går att dricka /bevattna av/med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: