En miljon barn är i livsfara på Afrikas horn

av Micael Grenholm

FN varnar för att hungersnöden på Afrikas horn snart omfattar ytterligare sex regioner i Somalia, och vädjar om mer stöd. Mer än hälften av de 2,3 miljoner akut undernärda barnen kan dö om de inte får mat inom några veckor. Abdirizak Ali från Stockholm har stor del av sin släkt i Somalia. – Jag önskar att Sverige ska stå upp för oss i dag i den här katastrofen som de stod upp för Haiti, säger han till Dagen. Samma tidning har en lista på bra organisationer som är verksamma på plats.

På SvD:s Brännpunkt skriver fyra socialdemokrater om hur obegripligt det är att biståndsminister Gunilla Carlsson tar en miljard kronor från biståndsbudgeten till skuldavskrivning samtidigt som katastrofen på Afrikas horn pågår. SvD har även en ledare om katastrofen som är oväntat positiv till biståndsinsatserna och som är tacksam till Carlssons effektivisering av biståndet. SvD-artiklar om Afrikas horn finns att läsa här, här, här och här.

Oavsett vad man tycker om biståndsministern är inflytelserika debattörer på båda hållen av den politiska skalan rätt så överens: ge pengar till de katastrofdrabbade! Ge så mycket ni kan till UNICEF, Läkare utan gränser, Röda korset, Svenska kyrkan, Diakonia, eller Plan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: