Svenska kyrkans fastekampanj 2011: Allt för att utrota hungern!

av Micael Grenholm

Varje dag går miljontals barn omkring och är hungriga. Det vill vi helst slippa tänka på. Men vi kan göra något åt det. Var med och gör allt för att utrota hungern i världen! Var med i fastekampanjen 2011!

Det finns tillräckligt med mat i världen. Hungern beror i stället på andra saker.

Många barn går hungriga till skolan
Varje morgon går miljontals barn hungriga till skolan. Hungern gör det svårare för dem att koncentrera sig. Och den påverkar inlärningen.

Människor som är undernärda blir oftare sjuka, har svårt att följa utbildningar och hela samhällets ekonomi hämmas. Och omvänt – människor som kan äta sig mätta blir friskare och kan både förbättra sina egna liv och bidra till samhällets utveckling. 

Hungrig trots hårt arbete
Mat är både ett av människans mest grundläggande behov och en mänsklig rättighet. Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete antar utmaningen att stå på de hungrigas sida.

De flesta som är hungriga, sju människor av tio, bor på landsbygden och är beroende av jordbruket. Många av dem kan inte odla tillräckligt med mat trots att de arbetar mycket hårt.

Var med och stöd småbönder att utveckla sitt jordbruk så att de kan få större skördar, just nu till exempel i Etiopien, Brasilien och Bangladesh.

Smålån ger möjligheter
Var med och stöd fler mikrofinansinstitut som ger fattiga möjligheter att spara, låna och få tillgång till försäkringar. Svenska kyrkans internationella arbete stöder sådant arbete just nu i till exempel Uganda, Paraguay och Indien.

Var med och påverka för rättvisa
Var med och stöd Svenska kyrkans internationella arbete i att påverka den svenska regeringen och EU så att deras beslut om bistånd, jordbruk, klimat och handel bidrar till alla människors rätt till mat.

Stöd människor som drabbas av katastrofer att komma igång att odla igen, just nu i till exempel Haiti och Pakistan.

Var med i fastekampanjen 2011 du också! Gör allt för att utrota hungern! Delta i kampanjen här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: