Hjälp till i kampen mot svält och hunger

av Micael Grenholm

Hejsan! Jag som skriver här heter Micael Grenholm, och jag har skapat denna hemsida för att uppmärksamma den utbredda hungern i världen och tipsa om vad man kan göra åt den. Mycket har gjorts för att ge alla tillgång till mat, men fortfarande lider en miljard människor av kronisk hunger. Varför vi inte lyckats utrota hungern kommer den här sidan utforska framöver, men utifrån det jag sett hittills beror det inte så mycket på att de bekämpningsinsatser som gjort mot hunger har varit dåliga utan snarare att de har varit rätt få och små samtidigt som faktorer som ökat hunger såsom krig, korruption och orättvisa handelsstrukturer varit rätt många och stora.

Jag hoppas att hemsidan kommer vara till hjälp för den som vill engagera sig i fattigdomsbekämpning och global livsmedelstrygghet. Nu i början kommer jag skriva mycket om Svenska kyrkans fastekampanj som i år har temat ”Allt för att utrota hungern”. Jag vill uppmana alla som läser detta att stödja kampanjen på något sätt, antingen genom att sprida information om den, ge pengar till den eller – vilket vore det mest åtråvärda – själv samla in pengar till den.

Till sist, om du vill hjälpa till med hemsidan genom att hålla utkik efter relevanta nyheter och uppdateringar från andra hemsidor och länka till dem härifrån, skriv en kommentar till det här inlägget så kan jag se till att du blir skribent på Utrota hungern.

Allt gott!

Annonser

2 kommentarer to “Hjälp till i kampen mot svält och hunger”

  1. Jättebra sida 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: